2017. január 14., szombat

Top 3 könyvsorozat ~ Sci-fi, Fantasy

Néha egy-egy esős délutánon jól esik elmenekülni egy másik világba, még ha ez a világ szöges ellentéte is a miénknek. Idegenek, angyalok, démonok és más, számunkra idegen társadalmi rendszerek, szabályok. Ezek a könyvek kalandra csábítanak egy olyan helyen, amit másképp nem tudnál felfedezni. 

3., Angellfall

Forrás

Susan EE lenyűgöző irománya egy világról, ahol az angyalok csak pusztítást hoznak, az emberek rettegnek és a modern technika minden vívmánya csődöt mond. Főhősnőnk, Penryn, ebben a helyzetben próbálja életben tartani enyhén skizofrén édesanyját, mozgáskorlátozott kishúgát és persze önmagát. Ám amikor egy angyal elragadja a kislányt Penryn kétségbeesett döntésre szánja el magát...

Miért ajánlom?
Három könyvön keresztül követhetjük egy lány és egy angyal kalandjait. Olvasás közben teljesen magába szippantott a történet. A karakterekkel könnyedén lehet azonosulni, de mégsem nevezném tipikusan könnyed olvasmánynak. Vannak részek ahol komolyan oda kell figyelnünk, hogy követni tudjuk az eseményeket, de ettől eltekintve igazán kellemes olvasmány. 



2., Az 5. hullám

Forrás

Milyen lehet egy olyan világban élni, ahol nem bízhatsz senkiben, ahol gyerekekből készítenek hadsereget, ahol minden perced a rettegés határozza meg? Cassie pontosan tudja. Rick Yancey elképesztően mutatja be ezt az amúgy sem hétköznapi világot, egy fiatal lány szemén keresztül.

Miért ajánlom?
Személy szerint igazán érdekesnek tartom a fegyverekkel ellátott tini karaktereket akik képesek érett, felnőtt döntéseket hozni. Nos Cassiopeia, pont egy ilyen lány. Mindig van nála lőszer, egy M16-os és kés. Gondolkodás nélkül áldozná fel magát a testvéréért, akit mindennél jobban szeret. Ez egy olyan történet ami életre neveli az olvasóját.

1., Végzet ereklyéi

forrás

Mit tennél, ha egy nap arra ébrednél, hogy teljesen más vagy, mint a többiek. Nem találod a helyed a saját világodban, de nem úgy, ahogy a többi kamasz, mert te tényleg különleges vagy. Mit tennél, ha az összes mese igaz lenne? Árnyvadászok, boszorkánymesterek, vámpírok, tündérek és minden amit el tudsz képzelni, na meg egy elrabolt anya és egy gonosz apa. Kibírnád?

Miért ajánlom:
Cassandra Clare egy olyan világot fest elénk amiben bárki szívesen élne. A történet gyönyörűen kidolgozott, a karakterekkel könnyű azonosulni és akcióban is bővelkedik. Az olvasó lassan érti meg a dolgokat, de a cselekmény azonnal magával ragad. Ez a könyvsorozat szól a szerelemről, a családról, a kitartásról és önmagunk megismeréséről is. 


Puszi: Szaszi



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése