2017. január 28., szombat

Segíteni szép dolog!




Jótékonyság. A legtöbb embernek az utcán teát és meleg takarót osztogató kedves középkorú emberek jutnak eszébe erről a szóról, vagy  a szokásos adománygyűjtés karácsony előtt. Ilyenkor mindenkiben megnő a jó szándék és adakozóbbá válnak a felnőttek, sőt még a gyerekek is. De amint az ünnep varázsa szerte foszlik az élet visszatér a régi kerékvágásába, és az adakozás jó pár hónapra feledésbe merül. 
Szombathelyen az Óperint utcában ez másként működik. Az Új Nemzedék Közösségi tér kedden délután megtelt emberekkel. Jótékonysági kézműves foglalkozásra érkeztek a fiatalok, nem is kevesen. Ajándékokat készítenek a szombathelyi Markusovszky kórház beteg gyermekei számára. 
Januárban három alkalommal kínálnak lehetőséget a segíteni vágyóknak, hogy egy kellemes környezetben olyat alkossanak, amivel megörvendeztethetik a kisgyermekeket.

Az első foglalkozás alkalmával farsangi álarcok készültek. 

Készítettek már álarcokat, és díszítettek kesztyűket is, mindenféle mókás motívummal. A cél, hogy mindenki jól érezze magát. A kreatív segíteni vágyókat meleg tea és csodás hangulat várja a közösségi térben. Ezt január 31-én te is megtapasztalhatod, ha ellátogatsz ide délután három órakor.
Az elkészült ajándékokat egy közös kreatív foglalkozás keretein belül a Betegek Világnapján adják át a gyerekeknek. A tervek szerint február 10 - én  a Markusovszky kórház gyermek osztálya nevetéstől és jókedvtől lesz hangos.
Légy részese te is ennek a csodának, és tapasztald meg milyen jó érzés örömet szerezni. Találkozzunk kedden az Új Nemzedékben!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése